Pornamdari logo

عوامل ایجاد اضطراب

فهرست مطالب

اضطراب، همانند سایر اختلالات روانپزشکی، علل زیستی، روانی و اجتماعی دارد. به عبارت دیگر، مسائل بیولوژیکی، روانشناختی و محیط اطراف همگی در ایجاد اضطراب نقش دارند.

تاثیرات و عوارض اضطراب بر بدن

اگر اضطراب درمان نشود، ممکن است به شکل مزمن تبدیل شود و باعث اختلال در عملکرد فرد گردد. این موضوع باعث می‌شود عملکرد روزانه فرد کاهش یابد. به عنوان مثال، در دانش‌آموزان، اضطراب می‌تواند باعث افت تحصیلی شود.

فردی که اضطراب خود را درمان نکند، به تدریج دچار افسردگی می‌شود و مشکلات و اختلالات روانی او را تشدید می‌کند و روند درمان او طولانی‌تر می‌شود.

آیا اضطراب قابل درمان است؟

بله، اضطراب قابل درمان است. این درمان می‌تواند به دو صورت دارویی و روان‌درمانی انجام شود که به صورت همزمان می‌توانند اجرا شوند.

شخصی که دارای اضطراب است، می‌تواند با مراجعه به بهترین روان‌پزشک و بهترین متخصص اعصاب و روان مشکل خود را مطرح کرده و سعی در برطرف کردن آن نماید.

کنترل اضطراب

البته با روش‌های زیر می‌توان تا حدودی به روند درمان کمک نمود:

  • اولین و مهم‌ترین راه آرام‌بخشی، تمرکز بر تنفس آرام است. با تنفس عمیق، بدن پیام آرامش دریافت می‌کند. این تنفس می‌تواند شامل تنفس دیافراگمی یا شکمی باشد.
  • روش آرام‌بخشی تدریجی عضلانی نیز می‌تواند به کاهش اضطراب کمک کند. با انقباض و رها کردن تدریجی عضلات بدن، احساس آرامش به فرد دست می‌دهد.
  • ورزش‌های هوازی مثل شنا، پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری، اندروفین و سروتونین بدن را افزایش می‌دهند و به کاهش اضطراب کمک می‌کنند.
  • تغذیه‌ی سالم با مصرف ویتامین‌ها و مواد غذایی حاوی تریپتوفان و اومگا-۳ نیز می‌تواند موثر باشد.
  • نوشتن خاطرات روزانه می‌تواند به خالی کردن ذهن از اضطراب‌ها و تمرکز بر روی خودتان کمک کند.

به یاد داشته باشید که در صورت وجود اضطراب شدید یا مزمن، بهتر است به متخصص مشاوره و درمان  ، روانپزشک خوب مراجعه کنید. این افراد می‌توانند شما را درمان کنند و راهنمایی‌های لازم را ارائه دهند.

درمان اضطراب با روش‌های غیردارویی

اضطراب یکی از شایع‌ترین و پرهزینه‌ترین اختلالات روانی است که در بسیاری از موارد می‌تواند سبب مرگ و میرهای ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی شود. این اختلال مرکز مهمی در روانپزشکی است و بسیاری از اختلالات روانی از آن ناشی می‌شوند. به همین دلیل، باید این اختلال را جدی گرفته و به درمان آن اقدام کرد.

اضطراب انواع مختلفی دارد از جمله وسواس، فوبیا، بیرون‌هراسی (ترس از فضاهای باز) و یا ترس از فضاهای بسته که هر کدام نیاز به درمان‌های خاص خود را می‌طلبند.

روش‌های غیردارویی برای کنترل اضطراب:

  • تمرین تنفس: تنفس عمیق و دیافراگمی (شکمی) می‌تواند به کاهش اضطراب کمک کند. با انجام تمرین‌های تنفسی، بدن پیام آرامش دریافت می‌کند و این اثر مثبت بر ذهن نیز خواهد داشت.
  • تمرین آرمیدگی تدریجی عضلانی: در این تمرین، عضلات بدن به طور تدریجی منقبض و رها می‌شوند که باعث آرامش بدن و ذهن می‌شود.
  • تغذیه سالم: انتخاب تغذیه‌ای سالم و مصرف ویتامین‌ها و مواد مغذی مناسب می‌تواند به بهبود اضطراب کمک کند. از مواد مثل کافئین، شکر و نمک باید خودداری کرد.
  • نوشتن خاطرات: نوشتن خاطرات و احساسات روزانه می‌تواند به کاهش اضطراب کمک کند. این کار به شما کمک می‌کند تا اضطراب‌های درونی خود را تشخیص دهید و از آن‌ها دور شوید.
  • ورزش: ورزش‌های هوازی مثل پیاده‌روی و شنا می‌توانند به افزایش اندروفین و سروتونین (هورمون‌های آرامش بخش) در بدن کمک کنند.
  • مدیتیشن و روش‌های آرامش: مدیتیشن و تمرین‌های آرامشی مثل یوگا و تمرکز ذهنی می‌توانند به کاهش اضطراب کمک کنند.
  • پیدا کردن صحنه‌های آرامش‌بخش: تصور و تمرکز بر صحنه‌ها و مکان‌های آرامش‌بخش مثل دریا یا جنگل می‌تواند به کاهش اضطراب کمک کند.
  • مطرح کردن مشکلات: با مشاوره با متخصصان روان‌شناسی یا روانپزشک، مشکلات خود را به صورت متناوب مطرح کنید و راه‌حل‌های مناسبی برای آن‌ها پیدا کنید.
  • آموزش مهارت‌های مدیریت استرس: آموزش مهارت‌های مدیریت استرس و همچنین تکنیک‌های آرامش‌بخش می‌تواند به کنترل اضطراب کمک کند.
  • خودمحوری: تلاش برای بهبود خودآگاهی و محوریت در زندگی می‌تواند به مدیریت اضطراب کمک کند.

همچنین، توصیه می‌شود با متخصصان روانپزشکی مشورت کنید تا بهترین راه‌های درمانی برای شما مشخص شود و در صورت لزوم، درمان‌های دارویی همراه با درمان‌های غیردارویی انجام شود.همواره مشورت کردن با یک روانپزشک خوب می تواند کمک کننده باشد.

دکتر مهدی پورنامداری
دکتر مهدی پورنامداری

دکتر مهدی پورنامداری، دانش آموخته رشته روانپزشکی (اعصاب و روان) از دانشگاه علوم پزشکی ایران و همچنین دارای مدرک کارشناسی ارشد حقوق و MBA می باشد. همچنین ایشان دارای مدرک A منابع انسانی از دانشکده ادینبورگ دانشگاه Heriot-Watt و اصول و فنون مذاکره چند جانبه بین المللی تبلیغات میباشد.
ایشان سابقه عضویت در هیئت مدیره انجمن روانپزشکان ایران، مدیر مسئول فصلنامه اکسیر سلامت، مدرس دانشگاه رییس کمیته علمی صنف درمانگران استان تهران، و همچنین تدوین کننده پروتکل درمان اعتیاد از طرف سازمان ملل برای سازمان زندانها و مدیر توسعه کسب و کار، محصول و بازاریابی شرکتهای بین المللی و داخلی بوده اند.
همچنین در این زمینه های اجتماعی فعالیت میکنند: موسس جمعیت حامیان زمین، پویش سیمرغ، انجمن دادشهر، کانون مهستان و مشاور خیریه رئیس سازمان نظام پزشکی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button