Pornamdari logo

وسواس فکری در کودکان

فهرست مطالب

آیا شما می‌دانید وسواس فکری در کودکان چگونه ظهور می‌یابد؟ آیا می‌خواهید بدانید چگونه می‌توان وسواس فکری در کودکان را درمان کرد؟ بله، کودکان نیز ممکن است دچار وسواس فکری اجباری (OCD) شوند. این اختلال به افکار و اعمالی اشاره دارد که کودک مجبور به انجام آن‌ها می‌شود، و این فعالیت‌ها معمولاً روزمره او را تحت تأثیر قرار می‌دهند. در این مقاله، اصطلاحات مرتبط با وسواس فکری و درمان آن در کودکان بررسی می‌شوند.

علائم وسواس فکری در کودکان:

وسواس‌ها شامل افکار تکراری، ترس‌های بی‌مورد و نگرانی‌های بیش از حد می‌شوند. برخی از نمونه‌های این افکار شامل این موارد است:

– ترس از عفونت و بیماری (به خصوص در مورد بیماری‌ها، و در ارتباط با شیوع کرونا، علائم در افراد دارای وسواس فکری عملی تشدید شد)

– نگرانی‌های مربوط به امنیت

– افکار خودکشی و خودآسیبی، به خصوص در کودکان بالای ۱۰ سال

عملکردهای جبرانی، اقدامات فیزیکی یا عملکردهای رفتاری هستند که به منظور کاهش اضطراب و استرس ناشی از وسواس‌ها انجام می‌شوند. برخی از مثال‌های این عملکردها شامل این موارد است:

– شستن دست‌ها به طور بیش از حد، مثلاً بعد از لمس اشیاء خارجی و غیره

– چک کردن درب‌ها، پنجره‌ها و دیگر اشیاء به طور مکرر برای اطمینان از اینکه همه چیز به خوبی بسته شده است

– تکرار کلمات، جملات، شمارش و غیره

وسواس تقارن:

وسواس فکری در کودک ۶ ساله

وسواس‌های تقارن و نظم ممکن است در کودکان به ویژه در سن ۶ ساله ظهور یابد. در این سن، کودکان می‌توانند به تکرار کردن برخی از اعمال به دلیل افکار مرتبط با تقارن و نظم روی بیاورند. این اختلال ممکن است از دیرباز در کودک نهان باشد و ممکن است نیاز به تشخیص و درمان داشته باشد.

علل بروز وسواس فکری اجباری در کودکان

علت دقیق بروز وسواس فکری اجباری در کودکان هنوز به طور کامل مشخص نیست، اما برخی علل مرتبط با این اختلال معرفی شده‌اند. به عنوان مثال، اختلالات ژنتیکی و شیمیایی در مغز ممکن است نقشی در ایجاد این اختلال داشته باشند. همچنین، عفونت‌های استرپتوکوک نیز می‌توانند علت ایجاد یا تشدید علائم وسواس فکری شوند. علاوه بر این، مطالعات نشان داده‌اند که برخی از افراد مبتلا به این اختلال ممکن است هم‌زمان با اختلالات دیگری نظیر تیک عصبی نیز روبرو باشند.

نکات کلیدی:

– وسواس فکری در کودکان شامل افکار تکراری، ترس‌های بی‌مورد و نگرانی‌های بیش از حد می‌شود.

– علل بروز وسواس فکری اجباری در کودکان هنوز به طور کامل مشخص نیست، اما اختلالات ژنتیکی، شیمیایی و عفونتهای استرپتوکوک می‌توانند نقشی در ایجاد آن داشته باشند.

– در صورتی که شما به عنوان والد یا ناظر، شک دارید که کودک شما ممکن است دچار وسواس فکری باشد، بهتر است با روانپزشک مشورت کنید. یک روانشناس خوب می‌تواند به شما راهنمایی‌هایی برای مدیریت وسواس فکری در کودکان ارائه دهند که در کنترل علائم بسیار موثر است.

دکتر مهدی پورنامداری
دکتر مهدی پورنامداری

دکتر مهدی پورنامداری، دانش آموخته رشته روانپزشکی (اعصاب و روان) از دانشگاه علوم پزشکی ایران، رئیس کمته علمی ترک اعتیاد استان تهران، عضو هیئت مدیره درمانگران اعتیاد تهران، عضو هیئت مدیره خیریه روانپزشکی و روانشناسی و همچنین دارای مدرک کارشناسی ارشد حقوق و MBA می باشد. همچنین ایشان دارای مدرک A منابع انسانی از دانشکده ادینبورگ دانشگاه Heriot-Watt و اصول و فنون مذاکره چند جانبه بین المللی تبلیغات میباشد.
ایشان سابقه عضویت در هیئت مدیره انجمن روانپزشکان ایران، مدیر مسئول فصلنامه اکسیر سلامت، مدرس دانشگاه رییس کمیته علمی صنف درمانگران استان تهران، و همچنین تدوین کننده پروتکل درمان اعتیاد از طرف سازمان ملل برای سازمان زندانها و مدیر توسعه کسب و کار، محصول و بازاریابی شرکتهای بین المللی و داخلی بوده اند.
همچنین در این زمینه های اجتماعی فعالیت میکنند: موسس جمعیت حامیان زمین، پویش سیمرغ، انجمن دادشهر، کانون مهستان و مشاور خیریه رئیس سازمان نظام پزشکی
نویسنده رهنمودهای درمان اعتیاد در سازمان زندانها- همکاری با سازمان ملل در زمینه مدیر کسب و کار، مشاوره تولید کننده داروهای ترک اعتیاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button